Leeuwarden | straatinfo

wapen politie meldingen

Wapens en drugs gevonden na aanhouding voor geweldszaak

wapen

Leeuwarden - Dinsdagmiddag is een 24-jarige man uit Leeuwarden in zijn woning aangehouden voor diefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht dat hij op 13 maart j.l medewerkers van een supermarkt aan de Van Loonstraat in Leeuwarden na een winkeldiefstal heeft bedreigd. In de woning troffen agenten zeven wapens en verdovende middelen aan.

De politie beschikte over camerabeelden van de verdachte. Eenafbeelding van de verdachte werd op 4 september in een nieuwsbericht opwww.politie.nl geplaatst. Naar aanleidingvan dit bericht kwam bij de politie informatie binnen over de verdachte. Hijwerd gistermiddag buiten heterdaad in zijn woning aangehouden.

Wapens en drugs

In de woning troffen de agenten drie namaakwapens (eengaspistool, alarmpistool en een revolver) aan. Bovendien vonden de agenten eenzelfgemaakt vuurwapen aan waarmee daadwerkelijk geschoten kan worden. Alle vierwapens betreffen verboden wapens. Ook vonden de agenten twee boksbeugels en eenstroomstootwapen in het pand. Verder troffen zij ruim 220 gram speed, 45 gramaan henneptoppen en diverse zakjes met een onbekende drug aan. Ten slotte bevondzich in de woning een ontmantelde hennepkwekerij. Ook deze kwekerij werdopgeruimd. Alle wapens en drugs werden in beslag genomen.

Verhoor

Een 40-jarige man uit Leeuwarden, die zich ook in de woningbevond, werd in verband met de vondst van de wapens en de verdovende middelenaangehouden. Beide verdachten zitten vast. De 24-jarige verdachte wordt gehoordover de geweldszaak. Beide verdachten worden gehoord over de aangetroffen wapensen drugs. De politie maakt proces-verbaal op.

Soortgelijke berichten

Aanhouding drugsdealen
Zaandam

Man aangehouden bij doorzoeking pand in Rotterdam
Rotterdam

Aanhouding na verduistering geluidsapparatuur
Alphen Aan Den Rijn

Aanhouding bij burenruzie
Wieringerwerf

Aanhouding na vuurwapenincident
Zwijndrecht

Aanhouding na wapenbezit en drugs
Zaandijk

Drugsdealer opgepakt
Roosendaal

Wapens in woning
Zaandam

Aanhouding straatrover
Hoofddorp

Aanhouding insluiper
Enschede

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio