Leeuwarden | straatinfo

verkeersdelict politie meldingen

Inzittenden auto aangehouden na achtervolging

verkeersdelict

Leeuwarden - De politie heeft dinsdagmiddag na een achtervolging een 19-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden. Ook twee inzittenden werden aangehouden.

Surveillerende agenten in een onopvallende politieauto zagen de19-jarige eerder die middag in Dokkum rijden. De man werd gezocht vanwege zijnbetrokkenheid bij een zware mishandeling eerder dit weekend in Dokkum. Zebesloten de man dan ook te gaan volgen. De bestuurder kreeg dit echter door. Methoge snelheid reed hij vervolgens in de richting van Leeuwarden. Daar werd hijopgevangen door meerdere eenheden van de politie. De bestuurder negeerde diversestoptekens. Uiteindelijk kon hij klem worden gereden op het Zaailand in debinnenstad van Leeuwarden. Daar werd hij en de andere inzittenden van de auto,twee inwoners van Dokkum 19 en 20 jaar, aangehouden. Het voertuig werd in beslaggenomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijsvan de 19-jarige werd vanwege het gevaarlijke rijgedrag ingevorderd. Hij werdvoor nader onderzoek ingesloten. De twee inzittenden mochten na verhoor hetpolitiebureau weer verlaten.

Soortgelijke berichten

Politie lost waarschuwingsschot en houdt man aan na achtervolging
Haaksbergen

Inbrekers na achtervolging aangehouden
Amersfoort

Groot geldbedrag in jas gevonden na achtervolging
Maastricht

Autodief na achtervolging aangehouden
Ijmuiden

Vissen of inbreken?
Wolphaartsdijk

Minderjarigen aangehouden in gestolen auto
Utrecht

Aanhoudingen na achtervolging inbraak auto
Huizen

Internationaal gesignaleerde auto klemgereden
Amsterdam

Twee verdachten aangehouden na achtervolging
Heerlen

Aanhouding voor plofkraak
Huizen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio