Leeuwarden | straatinfo

inbraak politie meldingen

Inbreker betrapt

inbraak

Leeuwarden - Een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden stond maandagavond oog in oog met een inbreker. De man sloeg direct op de vlucht. De vrouw ging nog achter hem aan, maar uiteindelijk moest staakte ze de achtervolging.

De vrouw zat in de woonkamer van haar woning aan deSchieringerweg in Leeuwardentoen haar honden plotseling begonnen te blaffen. Zeliep naar de gang en stond daar oog in oog met een voor haar onbekende man. Dieging er direct vandoor. Via de keuken rende hij naar de achtertuin. Debewoonster zette de achtervolging in. Achter de woning had de man een fietsklaar gezet om daar mee te kunnen vluchten. Dit bleek de fiets van de 42-jarigevrouw te zijn. De man stapte op de fiets en reed weg. De vrouw wist op deSchieringerweg het bagagerek van de fiets vast te pakken. De inbreker moest welstoppen. Hij stapte van de fiets en gooide die tegen een geparkeerde auto enrende snel weg. De vrouw staakte daarop de achtervolging en waarschuwdevervolgens de politie.

Soortgelijke berichten

Inbreker aangehouden
Castricum

Aanhouding inbreker
Den Helder

Aanhouding inbreker
Alkmaar

Inbreker aangehouden
Beverwijk

Inbreker aangehouden
Oostsouburg

Inbreker aangehouden door bewoner
Oirsbeek

Gewonde inbreker aangehouden
Wormer

Inbreker betrapt en aangehouden
Roosendaal

Beheerder sportkantine betrapt inbreker
Axel

Inbreker op heterdaad betrapt
Castricum

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio